Niet langer even binnenlopen bij De Vleeshal (video)

Niet langer even binnenlopen bij De Vleeshal (video)
Niet langer even binnenlopen bij De Vleeshal (video) © oz
Vleeshal-flup-ZNO170122EF
MIDDELBURG - IJsjes
Toch heeft het heffen van entreegeld volgens Gortzak ook positieve kanten: "In de zomer lopen mensen al ijsjesetend en met volle boodschappentassen binnen. Ze hebben amper interesse voor de tentoongestelde kunst. Soms zijn ze alleen op zoek naar de wc. Misschien krijgen we door entree te vragen meer mensen die echt geïnteresseerd zijn in wat we hier laten zien."
Studenten
Omdat Gortzak het als haar taak ziet dat jongeren in aanraking komen met hedendaagse kunst, mogen kinderen onder de achttien en studenten nog steeds gratis naar binnen. Daarnaast blijft De Vleeshal elke eerste woensdag van de maand voor iedereen gratis. Gortzak: "Dat doen we om een breed publiek de kans te geven kennis te maken met de hedendaagse kunst die de Vleeshal programmeert."
Tentoonstelling
Zaterdag was de opening van de tentoonstelling I Look at the Moon and Think about My Daughter-in-law van de Israëlische kunstenaar Noa Eshkol (1924-2007). Bij deze tentoonstelling staan dans en communiceren via dans centraal. In de Vleeshal zijn handgemaakte tapijten van Eshkol en haar dansers te vinden. Ze zijn gemaakt van verzamelde lapjes stof waar van Eshkol niet in geknipt mocht worden. Zondag gaven enkele van haar dansers workshops.

Berlijn

Gortzak zag de tapijten van Eshkol tijdens een expositie in Berlijn en heeft de werken nu naar Middelburg gehaald. "Erg bijzonder: haar werk en filosofie zijn over de hele wereld bekend. Ook de samenwerking met Amsterdam is uniek. Ik hoop dat mensen de reis naar Zeeland ervoor over hebben om hier de tentoonstelling te komen bekijken," aldus Gortzak,