Slachtoffer Schelde-Rijnkanaal was doodgeschoten

© Politie

Drie maanden in het water

RILLAND - Het lichaam van Van den Boogaart lag al zeker drie maanden in plastic gewikkeld in het water. Hij werd in november gevonden bij de Bathsebrug bij Rilland. Toen was hij al maanden vermist, zegt Alwin Don van de politie.
Alwin Don over de moordzaak Schelde-Rijnkanaal

Grote sommen geld

Vorige week maakte de politie al bekend dat Van den Boogaart illegaal bezig was. Uit verder onderzoek blijkt dat hij begin vorig jaar veel in Antwerpen was. Hij sliep daar in verschillende hotels. Volgens de politie had Van den Boogaart grote sommen geld waarmee hij contant betaalde. De politie vermoedt dat Van den Boogaart iets deed in de verdovende middelen.

70.000 euro aan sieraden

Vorig jaar gaf hij in Antwerpen meer dan 70.000 euro uit aan sieraden. Bij die sieraden zat ook een exclusief herenhorloge van het merk IWC. De politie wil weten waar dat horloge is gebleven.

Zwarte auto

Van den Boogaart was getrouwd, maar hij vertelde zijn vrouw niet wat hij deed als hij niet thuis was. Op 15 juni zag zijn vrouw hem voor het laatst. Hij vertrok toen met een onbekende bestemming, zegt de politie. Hij leende toen een zwarte Hyundai Sante Fé met kenteken 89-TZ-HP.
© Politie

Vermist

Van den Boogaart zat in de ziektewet door een ongeluk op zijn werk, bij een bedrijf in de Rotterdamse haven. Toen hij een maand later, op 18 juli, ook niet kwam opdagen bij de bedrijfsarts, gaf zijn vrouw hem op als vermist.

Geen enkel spoor

In oktober werd de zwarte auto gevonden in de Sint-Janshaven in Rotterdam. Volgens de politie moest de auto er al een tijd staan, maar van Van den Boogaart was op dat moment geen enkel spoor. Bijna een maand later werd zijn lichaam in het Schelde-Rijnkanaal gevonden.

Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt morgen om 20.30 uur op NPO 1 aandacht aan de zaak. Daarvoor zijn vorige week nog opnamen gemaakt in Spijkenisse, waar Van den Boogaart woonde.