Overlast uitgaan Goes aangepakt (video)

bewoners veilig uitgaan
GOES - Overlast
De bewonerswerkgroep veiligheid binnenstad vroeg vorig jaar aandacht voor de overlast die bewoners ondervinden van het uitgaanspubliek tijdens de weekenden. Daarom gaat de gemeente Goes - samen met de bewoners, horeca en politie - de overlast aanpakken. Zo wordt er strenger gecontroleerd op eventuele overlast van muziek, baldadigheid, drugshandel op straat en geweldpleging.
Huisregels
Het doel is het voorkomen en terugdringen van criminaliteit en overlast als gevolg van het uitgaansleven, en alcoholmisbruik en drugsgebruik in de horeca. Daarom komen er duidelijke huisregels in de horeca, mensen die zich daar niet aan houden worden niet toegelaten of verwijderd. Daarnaast wordt het cameratoezicht in het centrum uitgebreid en legt de gemeente gebiedsontzeggingen op aan herhaaldelijke ordeverstoorders. 
Veilig uitgaan Goes
Veilig uitgaan Goes © OZ
Alcohol en drugs
Volgens het plan van aanpak kan de naleving van de regel dat jongeren onder de 18 jaar geen alcohol mogen kopen en nuttigen in de horeca beter. 'Helaas heeft de verhoging van de leeftijdsgrens nog niet geleid tot minder drankmisbruik. Ook wordt het gebruik van drugs steeds normaler gevonden. Het gaat hierbij om allerlei vormen van soft- (wiet, marihuana) en harddrugs (pillen en cocaïne). De combinatie van alcoholhoudende drank en drugs is daarom helaas een steeds normaler verschijnsel' staat te lezen in het plan van aanpak.
Regiofunctie
Goes vervult een regiofunctie en is dé uitgaansstad van de Bevelanden. Elk weekend bezoeken veel mensen, voornamelijk jongeren, het uitgaanscentrum. In Goes bevinden zich meerdere hotels, (eet)cafés, restaurants, cafetaria’s, broodjeszaken, twee coffeeshops, twee bordelen, een theater en een poppodium. Deze horecabedrijven en uitgaansgelegenheden bevinden zich nagenoeg allemaal in het centrum van Goes dat ook als winkelgebied en als woongebied fungeert.