Deel Kattendijke in de kou door gestunt met vuurwerk

De bewoners van de Dorpsstraat in Kattendijke hebben oud en nieuw voor een deel doorgebracht zonder gas door een lekkage. Het lek was gisterenavond rond 19.30 uur ontstaan doordat er vuurwerk was ontploft in een rioolput.

De brandweer was voor de zekerheid uitgerukt. De politie had de straat afgezet en de bewoners waren ingelicht over het gaslek en dat er mogelijk gas de woningen in kon stromen via het riool. Monteurs van DNWG Infra hebben het gaslek gedicht. Dat gebeurde om 23.30 uur.

In de kou

Volgens de wijkagent werd het vuurwerk waarschijnlijk expres in het rioolputje gegooid door jongens die liepen te stunten met vuurwerk. "De bewoners van de Dorpsstraat in Kattendijke willen de jongens die met vuurwerk de gasleiding opgeblazen hebben bedanken. Ze zullen aan jullie denken als ze de komende dagen in de kou zitten!", schrijft hij op Twitter.

Nieuw- en Sint Joosland

Tijdens de vorige jaarwisseling zaten inwoners van Nieuw- en Sint Joosland zonder gas. Ook toen bestond het vermoeden dat vuurwerk de veroorzaker van het gaslek was.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren