Rinus van de Ven terug op de motor: 'Pijn vergeet je op den duur' (video)

Rinus van de Ven terug op de motor: 'Pijn vergeet je op den duur' (video)
Rinus van de Ven terug op de motor: 'Pijn vergeet je op den duur' (video) © OZ
Rinus-bij-Zeeland-NU-ZNO170117QO

Ontwerp

VLISSINGEN - "Ik heb mooie wedstrijden gezien", aldus Rinus van de Ven over de 25e Supercross. "Ik heb meegeholpen met het ontwerp en het aanleggen van de baan."
Zeeuwse winnaar
In 2009 won hij de Supercross. Hij is nog altijd de enige Zeeuwse winnaar van de wedstrijd. "Maar daar denk ik niet vaak meer over na. Ik had al veel gewonnen, maar de Supercross nog niet. Ik heb er toen lang op moeten wachten en dat maakte het wel speciaal."

Noodlot

Een jaar later sloeg het noodlot toe bij Rinus van de Ven en raakte hij zwaar geblesseerd. Hij zei toen nooit meer een motor aan te willen raken, maar dat is dus niet gelukt. Vorige maand zat hij in Spanje opeens weer op de motor. "Het was al weer een poosje aan het trekken. Pijn vergeet je op den duur, hadden ze al eens tegen mij gezegd. Ik dacht toen dat dat niet kon, maar het is toch gebleken."

Trainen

Rinus van de Ven rijdt dus weer op de motor, maar het is nog geen uitgemaakte zaak dat hij ook weer wedstrijden gaat rijden. "Dan zal ik er eerst weer voor moeten trainen. Sinds de geboorte van mijn zoontje is daar niks meer van gekomen. Ik heb nu nog weinig motivatie om echt weer voor wedstrijden te trainen, maar het is wel fijn om weer op de motor te zitten."
Nancy van de Ven
Het zusje van Rinus, Nancy van de Ven, werd vorig jaar tweede bij het WK motorcross voor vrouwen. Op de vraag of zij eerder wereldkampioen wordt dan dat hij weer te zien zal zijn bij de Supercross reageert hij lachend. "De Supercross ga ik echt niet meer doen, misschien nog eerder een strandrace. Dus dan wordt Nancy eerder wereldkampioen."