Zeeland wordt wakker: uitgaan, studenten en taakstraf

Zeeland wordt wakker: uitgaan, studenten en taakstraf
Zeeland wordt wakker: uitgaan, studenten en taakstraf © OZ
Veilig uitgaan Goes
Veilig uitgaan Goes © OZ

Uitgaan

OOST-SOUBURG - De gemeente Goes gaat de overlast van het uitgaanspubliek in de weekenden aanpakken. Daarvoor is een plan van aanpak gepresenteerd.
© Omroep Zeeland

Internationale studenten

De HZ University of Applied Scienses in Vlissingen wil het aantal internationale studenten de komende jaren verdubbelen. Nu studeren er 473 internationale studenten aan de hogeschool, goed voor zo'n zestig verschillende nationaliteiten.
Jongeren aan de slag op de sleutelwerkplaats van ROAT in Vlissingen
Jongeren aan de slag op de sleutelwerkplaats van ROAT in Vlissingen © OZ

ROAT

Reach Out and Touch, oftewel ROAT. De naam van de instelling viel de afgelopen weken regelmatig na de nieuwjaarsrellen in het Vlissingse Middengebied. De taak van ROAT is probleemjongeren weer op het rechte pad te helpen. Dat doen ze bijvoorbeeld via een sleutelwerkplaats op industrieterrein Vrijburg in Vlissingen.
© OZ

Ongeluk vluchtstrook

Een 24-jarige Arnemuidenaar is veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur. Daarnaast mag hij drie maanden geen autorijden en kreeg hij een geldboete van 250 euro opgelegd. De man kreeg de straf opgelegd voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeluk waarbij een man halfzijdig verlamd raakte.
© Francine Dhondt, Aardenburg
Foto: Francine Dhondt, Aardenburg
Het weer
Het is vanochtend bewolkt en misschien ook wat nevelig. Ook een mistbank behoort tot de mogelijkheden. Overdag wordt het wat lichter en vooral in het westen breekt de zon soms door. Bij een zwakke westelijke en later zuidelijke wind wordt het 3 tot 6 graden.