'Sommigen pakken de auto nog om naar de wc te gaan' (video)

'Sommigen pakken de auto nog om naar de wc te gaan' (video)
'Sommigen pakken de auto nog om naar de wc te gaan' (video) © OZ
Fit Kapelle D2

Niet nodig

KAPELLE - "Ik heb het niet nodig, want ik sport nog genoeg", zegt een man. Een vrouw vult aan dat ze iedere dag probeert te sporten. "Het is belangrijk om in beweging te blijven. Deze Kapellenaren kozen ervoor de brief terug te sturen met de mededeling niet deel te nemen aan de fitheidstest.
Wc
Toch wordt het belang van de fitheidstest wel ingezien. "Sommigen pakken de auto nog om naar de wc te gaan", reageert een man. "Voor hen is het wel goed om wat meer te bewegen."

Bezoek

Mensen die niets laten horen, krijgen bezoek van de gemeente om hen alsnog over de streep te trekken. Al heeft wethouder Jon Herselman laten weten dat hij niemand wil verplichten. "Voor mij heeft zo'n bezoek geen zin", zegt een man. "Ik mag niet sporten vanwege mijn rug." De huisbezoeken worden gedaan door oud-deelnemers van het fitheidsproject. De wethouder benadrukt dat deelname vrijblijvend is.

Betutteling

Verschillende mensen die reageren bij Omroep Zeeland spreken van betutteling. "Wat gaat de gemeente nog meer bepalen?", vraagt de een zich af. Ook anderen laten weten dat de gemeente zich niet met dit soort dingen moet bemoeien. "Ze kunnen het geld beter aan andere dingen uitgeven."

Stemming

Over dit onderwerp gaat ook de dagelijkse stemming op deze website. Stemmen kan hier.