Studenten nemen Oost-Souburg onder de loep

© OZ
OOST-SOUBURG - De wijken in
Het project wordt gehouden in opdracht van de gemeente Vlissingen - waar Oost-Souburg deel van uitmaakt - en van WVO Zorg.  De studenten zijn de wijken in gegaan en hebben zoveel mogelijk gesproken met de bewoners. Het gaat om studenten van de opleidingen Verpleegkunde, Pedagogiek en Social Work. Het eerste deel van het project is nu afgerond, het duurt nog zo’n 2,5 jaar. 
Positief
Volgens studente Amber Tazelaar van de HZ-opleiding Pedagogiek zijn de inwoners van Oost-Souburg noord vaak tevreden over hun woonomgeving. "Onze projectgroep heeft zo'n dertig mensen gesproken. Een van onze bevindingen is dat de bewoners uit deze wijk positief zijn over hun buurt. Ze ergeren zich wel aan hondenpoep en hangjongeren." Die klachten zijn op meer plaatsen in Oost-Souburg te horen.
Wijken adopteren
Projectleider leefbaarheid Mariët Kaptein van de gemeente Vlissingen hoopt dat de gemeente meer inzicht krijgt in wat er leeft onder inwoners. "Dit project waarbij wisselende groepen studenten een wijk ‘adopteren’, versterkt de aanpak van de gemeente. Ik wil de conclusies en aanbevelingen van de studenten graag als aandachtspunt mee wil nemen tijdens ons werk in de wijken.” 
ITEM kansen Oost-Souburg