Zeeland wordt wakker: basisinkomen, zes tips en Naereboutpenning

Zeeland wordt wakker: basisinkomen, zes tips en Naereboutpenning
Zeeland wordt wakker: basisinkomen, zes tips en Naereboutpenning © OZ
© OZ

Basisinkomen

OOST-SOUBURG - De gemeenteraad van Terneuzen lijkt diep verdeeld over een experiment met bijstandsuitkeringen. Burgemeester en wethouders willen mensen die al lang in de bijstand zitten en daar helemaal in vastgelopen zijn, een basisloon geven van 1000 euro waarbij ze zonder controle mogen bijverdienen.
© Politie

Zes tips

De politie heeft zeker zes tips ontvangen over de moord op Erik van den Boogaart na de tv-uitzending van Opsporing Verzocht. Het lichaam van de man uit Spijkenisse werd in november in het Schelde-Rijnkanaal bij Rilland gevonden. De politie vermoedt dat hij iets deed in de verdovende middelen.
© OZ

Inbraken Zierikzee

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart in Zierikzee na een reeks inbraken en pogingen daartoe. Heel de wijk Malta werd onderzocht. Vandaag gaat dat onderzoek verder.
Naereboutpenning Goes
Naereboutpenning Goes © OZ

Naereboutpenning

Jan Korstanje (85) uit Goes heeft de Frans Naereboutpenning ontvangen uit handen van burgemeester Verhulst. Korstanje heeft als vrijwilliger meer dan 25 jaar maaltijden bezorgd bij ouderen.
© Jos Clarijs, Middelburg
Foto: Jos Clarijs, Middelburg
Het weer
Na eerst nog wat wolkenvelden en nevel komt er vandaag steeds meer ruimte voor de zon. Het wordt maximaal 2 graden en er staat een zwakke tot matige oostelijke wind.