Zeeland krijgt een intercity in de spits (video)

Zeeland krijgt een intercity in de spits (video)
Zeeland krijgt een intercity in de spits (video) © OZ
Zeeland krijgt een intercity in de spits

Alleen in de spits

MIDDELBURG - Het gaat om twee intercity's die alleen's ochtends vanuit Vlissingen naar Rotterdam rijden, en 's middags twee intercity's die vanuit Rotterdam naar Vlissingen rijden. Dat levert een tijdswinst op van 18 minuten per enkele reis. De ritten komen bovenop de huidige dienstregeling.

Vanaf 6.30 uur

De treinen moeten 's ochtends een paar minuten na 6.30 en 7.30 uur vanuit Vlissingen gaan rijden. Vanuit Rotterdam vertrekt 's middags de intercity rond 16.50 en 17.50 uur richting Vlissingen. Onder de reizigers was daar veel behoefte aan.
Voxpops reizigers intercity
Vanaf december
De extra intercity's gaan vanaf begin december rijden. De aanpassing in de dienstregeling moet nog wel worden voorgelegd aan consumentenorganisatie Locov, het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer.

Nederlandse Spoorwegen


De afgelopen maanden heeft de provincie stevig onderhandeld met de Nederlandse Spoorwegen. Inzet daarbij was om in de ochtend- en avondspits extra intercity's door Zeeland te laten rijden. 
Handdruk na onderhandeling over extra intercity in de spits
Handdruk na onderhandeling over extra intercity in de spits © OZ

Tijdwinst

​Die extra intercity levert vooral tijdwinst op voor forensen en studenten die buiten Zeeland werken en studeren. Zij zijn er in de nieuwe dienstregeling die in december vorig jaar inging in reistijd vaak flink op achteruit gegaan. 

Sneltreinvaart

Tot 11 december 2011 had Zeeland ieder uur één intercity en één stoptrein. De stoptrein reed tussen Vlissingen en Roosendaal. De intercity reed tussen Vlissingen en Amsterdam Centraal. Toen stopte de snelle trein ook nog in Vlissingen-Souburg en Kruiningen-Yerseke. De nieuwe intercity rijdt die stations straks in sneltreinvaart voorbij.