Schaatsen op natuurijs; nu kan het nog (video)

Schaatsen op natuurijs; nu kan het nog (video)
Schaatsen op natuurijs; nu kan het nog (video) © OZ
schaatsen natuurijs

Oude noren of klapschaats

WESTKAPELLE - De ene schaatser rijdt op oude noren, de ander heeft een klapschaats. De meesten hebben een warme muts op het hoofd, een enkeling kiest voor een helm. Zo zorgt iedere schaatser op zijn en haar manier voor schaatsgenot.

Helm

"Ik kom hier regelmatig, want ik moet wel in conditie blijven", zegt een meneer met helm en klapschaatsen. Op de vraag waarom hij een helm draagt zegt hij: "Dat is voor ieder lid van de Elfstedentocht verplicht. Als de tocht der tochten wordt verreden, is het dragen van een helm verplicht."

Hoop op Elfstedentocht

De man reed vandaag al 25 kilometer op het natuurijs. "Ik heb in 1985, 1986 en 1997 de Elfstedentocht al gereden en hoop dat het dit jaar weer gaat gebeuren. Het kan nog steeds." En weg rijdt hij, de kreek op.
Voorspellingen
De voorspellingen voor de korte termijn zien er niet zo goed uit. Vanaf vrijdag worden overdag temperaturen ver boven het vriespunt verwacht. In het weekend daalt het kwik 's nachts ook niet meer onder nul. Dan zal de schaatspret op natuurijs weer even over zijn.

Oproep

Om te vieren dat het nu nog even kan deden wij een oproep op Facebook om foto's en video's te plaatsen van mogelijk een van de laatste schaatsritten op natuurijs van dit seizoen. Het resultaat vind je hieronder.