Isabel bij laatste zeven The Voice of Holland

Isabel bij laatste zeven The Voice of Holland
Isabel bij laatste zeven The Voice of Holland © TVOH

Isabel - Iris Goo Goo Dolls

HILVERSUM - Commentaar
Van haar eigen coach Sanne kreeg Isabel een negen. De andere drie coaches gaven allemaal een acht. Alle coaches benadrukten dat ze deze week opnieuw heeft moeten knokken. Net als vorige week was ze ook deze week nog niet topfit. "Het was niet perfect, maar ik denk dat iedere coach je het voordeel van de twijfel geeft omdat we weten wat je kunt", zei Ali B. 

Hard werken

Haar eigen coach Sanne, die Isabel tijdens het optreden begeleidde op gitaar, sloot zich bij de woorden van Ali aan. "Het was niet perfect, maar je werkt heel hard en je verdient het om verder te gaan."
The Lion King
De 'thuiscoaches' gaven haar gemiddeld een 7.61. Het bleek niet genoeg om meteen door te gaan naar de volgende liveshow. Ze raakte in de gevarenzone. Om het publiek te overtuigen moest Isabel nog een keer optreden. Met de andere kandidaten en een deel van de cast van de musical The Lion King zong ze het lied 'The Circle Of Life'. 

Genoeg stemmen

Isabel ontsnapte uit de gevarenzone doordat ze genoeg stemmen kreeg van het publiek. De Middelburgse zangeres zit nu bij de laatste zeven kandidaten. Maar makkelijk ging het allemaal niet, zo vertelde de zangeres zaterdagmorgen bij het radioprogramma Weekend.
isabeltvoh
© RTL Nederland
Backstage
Met coach Sanne bezocht Isabel deze week een optreden van de Vrienden van Amstel live en daar kreeg ze advies van Bløf-zanger Paskal Jakobsen: "Als je dicht bij jezelf blijft, dan is het goed." Ook ontmoette ze backstage Douwe Bob, van wie Isabel groot fan is. 

Prednison


Vorige week kampte Isabel met een keelontsteking. Ze kreeg een prednison-kuur en werkte hard met zangcoach Rob van der Meule in Oost-Souburg. Haar optreden met Fallin' van Alicia Keys leverde haar desondanks een plek in de gevarenzone op. Ook toen werd ze gered door de stemmen van het publiek. 
Finale
De 17-jarige Isabel Provoost deed drie jaar terug mee aan The Voice Kids. Daarin bracht ze het tot de finale. Nog nooit eerder schopte een deelnemer uit Zeeland het zo ver in The Voice of Holland. De Thoolse Annika Boxhoorn werd in 2013 in de eerste liveshow uitgeschakeld, twee jaar daarvoor gebeurde de in Vlissingen opgegroeide Nigel Brown hetzelfde. Eva Auad en Marjon van Iwaarden sneuvelden beiden al in The Battles in 2010, resp. 2013.