Dubbel D tegen De Dijk: ga met pensioen!

Dubbel D tegen De Dijk: ga met pensioen!
Dubbel D tegen De Dijk: ga met pensioen! © OZ
Dubbel D VOOR INTERNET

Verhaal

OOST-SOUBURG - Verhaal
De theatershow is niet zomaar een optreden. Eric: "Wij vertellen een verhaal, de vibe is anders, de dynamiek is anders, de setlist is anders, meer ballads. En er doen extra muzikanten mee: een zangeres en een accordeonist. Tussen de liedjes door vertel ik iets meer over De Dijk. Bij ieder nummer valt wel iets te vertellen. De mensen leren ons beter kennen, want ik vertel ook over onze eigen ervaringen, wat wij hebben met De Dijk."

The Battle

Is Dubbel D een Coverband of een Tributeband? Eric: "We zijn sowieso een coverband, maar ook een tributeband, want we zijn geselecteerd voor The Battle of the Tributebands. Dat is een landelijke wedstrijd waarvoor 25 bands zijn geselecteerd. Die gaan een paar voorrondes doen en in het najaar is de Grand Final."
Reactie
Voor het schrijven van eigen repertoire is het nog te vroeg. Eric: "We zijn nog lang niet klaar met Dubbel D." Maar de band heeft een ander probleem, waar tributebands van The Beatles en Doe Maar geen last van hebben: "De Dijk is er nog. Als De Dijk nu zou stoppen.... daar wachten we eigenlijk op. Ga met pensioen, dan hebben wij brood op de plank!" En wat vindt De Dijk zelf eigenlijk van Dubbel D? Kees: "Ja, dat ik ook wel eens willen weten. Misschien bel ik nog even om ze uit te nodigen."
Foyer
Aan het optreden in de Stadsschouwburg in Middelburg zit ook een foyerprogramma vast. Het begint om half acht met duo Anne en Alex (Anex) akoestische covers. Na afloop van Dubbel D spelen singer-songwriter Solof en het duo Sense.