Emoties bij laatste dienst in katholieke kerk IJzendijke (video)

Emoties bij laatste dienst in katholieke kerk IJzendijke (video)
Emoties bij laatste dienst in katholieke kerk IJzendijke (video) © OZ
lLaatste kerkdienst IJzendijke

Niet te voorkomen

IJZENDIJKE - Gemiddeld kwamen er nog 30 tot 40 mensen naar de mis op zondag. Volgens Guus Langeraert, secretaris van het parochiebestuur, was sluiting van de kerk niet te voorkomen. "Je moet het niet alleen zakelijk bekijken, de kosten waren niet meer op te brengen, maar met zo weinig mensen in een grote kerk kun je ook geen goede diensten meer houden", zegt hij. 
Emotioneel
Voor veel mensen was het een emotionele dienst, omdat ze veel hebben meegemaakt in hun kerk. Zoals een vrouw die er getrouwd is, haar kinderen er heeft laten dopen en de uitvaartdienst van haar man in de kerk heeft moeten houden. Ze was na afloop in tranen en vertelde dat ze niet had verwacht dat de laatste dienst haar zo zou aangrijpen. En zo waren er meerdere verhalen te horen.
Laatste dienst katholieke kerk Ijzendijke
Laatste dienst katholieke kerk Ijzendijke © OZ
ITEM laatste kerkdienst IJzendijke
Delen
De parochianen van IJzendijke kunnen over twee weken voor het eerst terecht in de Mauritskerk. Daar wordt om de twee weken een katholieke kerkdienst gehouden. Ze gaan de kerk delen met de Hervormde gemeente Biervliet-IJzendijke-Hoofdplaat, die daar nu al hun diensten houden. Voor de Kerk van Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming is nog geen nieuwe bestemming gevonden.