Tholenaren: nieuwe klikobeleid was even wennen (video)

Tholenaren: nieuwe klikobeleid was even wennen (video)
Tholenaren: nieuwe klikobeleid was even wennen (video)
Kliko legen Tholen

Restafval

THOLEN - Maandagmorgen werden de kliko's met restafval voor het eerst in vier weken weer geleegd. De grijze kliko wordt minder vaak geleegd, het plastic afval wordt wel iedere veertien dagen opgehaald. "Het is goed te doen", zegt een Tholenaar. "Maar ik moet mezelf wel dwingen om alles te scheiden."

Niet vol

"Mijn kliko heb ik niet eens buiten gezet", reageert een man. "Nu het plastic apart wordt ingezameld, zit hij nog niet vol." Een vrouw verderop in de straat is het daar niet mee eens. "Ik heb vanmorgen nog vuilniszakken verdeeld over de containers van de buren." Ook andere Tholenaren geven aan dat het scheiden van plastic afval veel ruimte bespaart in de afvalbak. "Bijna alles is plastic."

Poepluiers

De gemeente kreeg de afgelopen maand zo'n 140 vragen van inwoners. Die zijn allemaal beantwoord. Maar voor wie echt in de problemen komt door het nieuwe ophaalschema wordt een oplossing gezocht. Zo bekijkt de gemeente nu de mogelijkheid om in iedere woonplaats een centraal inleverpunt te maken voor poepluiers. 

Minder betalen

Volgens de gemeente kan door dit nieuwe beleid de heffing op afval omlaag. Inwoners gaan dan minder betalen voor hun afval.
Thoolse kliko's eindelijk weer geleegd