Gebrekkige paraatheid brandweer door cultuur VRZ

Gebrekkige paraatheid brandweer door cultuur VRZ
Gebrekkige paraatheid brandweer door cultuur VRZ © OZ
© Omroep Zeeland

Kritiek

OOST-SOUBURG - Voor het onderzoek zijn vijftien brandweermensen gehoord.  Die signaleren een 'wij-zij' houding tussen de leiding en de brandweermensen. Het eigenbelang van de leiding staat volgens de brandweermensen boven het teambelang. Ook tussen teamleden in de brandweerploegen is er verdeeldheid en geldt een 'ieder voor zich' mentaliteit. Mensen zijn niet in staat om vooroordelen opzij te zetten. Dit alles staat te lezen in het onderzoeksrapport op pagina 17.
Bekijk hier het volledige onderzoeksrapport

Paraatheid
Er wordt zelfs gesproken van een gebrekkige paraatheid en vakbekwaamheid. Zo zijn er niet altijd genoeg brandweervrijwilligers in de buurt om op tijd uit te rukken, waarna een andere ploeg de melding overneemt. Ook worden procedures niet nageleefd en wordt er niet altijd goed samengewerkt in een team of met de ploegleider. Dat terwijl in de manier van werken van VRZ de ploegleider juist steeds belangrijker is geworden. Die ploegleiders worden volgens de brandweermensen onvoldoende ondersteund.

Investering
Volgens de vijftien bevraagde brandweermensen wordt er 'onvoldoende geïnvesteerd in het op zorgvuldige wijze selecteren, opleiden en begeleiden van ploegleiders'. Daardoor zouden de ploegleiders niet altijd in staat zijn om goed leiding te geven aan een blusploeg. Ongewenst gedrag en onbekwaamheid binnen de blusploegen zouden zo niet goed worden aangepakt.