Zeeland wordt wakker: Veiligheidsregio, geschenkwoningen en treinkaping

Zeeland wordt wakker: Veiligheidsregio, geschenkwoningen en treinkaping
Zeeland wordt wakker: Veiligheidsregio, geschenkwoningen en treinkaping © OZ
© Omroep Zeeland

'Door het ijs gezakt'

OOST-SOUBURG - Het dagelijks bestuur van Veiligheidsregio Zeeland zou de eer aan zichzelf moeten houden en opstappen, vindt Marien Weststrate van Leefbaar Reimerswaal. Het gemeenteraadslid reageert hiermee op het kritische rapport dat is verschenen over de vele misstanden bij VRZ. Maar Jan Lonink, de voorzitter van het dagelijks bestuur, staat zijn rol niet ter discussie.
© OZ

Geschenkwoningen

Het zijn elementen in het straatbeeld die herinneren aan de periode na de Watersnoodramp: geschenkwoningen. Houten huizen die Zeeland na de ramp geschonken kreeg door Oostenrijk en Scandinavische landen. Een aantal ervan is al gesloopt. Vanwege hun symbolische waarde wil het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk er graag een paar neerzetten in het gebied rond het museum.
© oz

De Punt

Woensdag 1 februari wordt een belangrijke dag voor journalist Jan Beckers uit Vlissingen. Dan dient de rechtszaak over de treinkaping bij De Punt en wordt duidelijk of de staat voor de rechter gedaagd gaat worden of niet. Beckers heeft de zaak aangezwengeld. Hij zet zich al jaren in voor de Molukse zaak.
© OZ

Geboortegrond Middelburg ADRZ

Als het aan het CDA ligt komt er een Middelburgse verloskamer in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes. De partij wil dat de gemeente Middelburg daarover in gesprek gaat met Goes. De gemeenteraad steunde het voorstel echter niet.

Lees verder: 
Gemeenteraad schiet Middelburgse verloskamer af
© Hanneke JL / Omroep Zeeland Flickr
Foto: Hanneke JL
Het weer
Vandaag is het eerst tamelijk bewolkt. Geleidelijk breekt het wolkendek open en vooral in de loop van de middag komt de zon af en toe tevoorschijn. Het wordt circa 6 graden. De wind draait naar het oosten en is zwak tot hooguit matig van kracht. Vanavond neemt de bewolking toe. Komende nacht gaat het af en toe regenen. Het koelt af tot een graad of 4.