Man direct vrijgesproken door gebrek aan bewijs

Man direct vrijgesproken door gebrek aan bewijs
Man direct vrijgesproken door gebrek aan bewijs © OZ
Rechter in de rechtbank (archief)
Rechter in de rechtbank (archief) © OZ

Drie steekwonden

MIDDELBURG - De verdachte vierde in juli vorig jaar zijn verjaardag in Terneuzen. Een van de gasten heeft aangifte tegen de man gedaan omdat deze hem gestoken zou hebben. Het slachtoffer meldde zich bij de politie met drie steekwonden.

Onvoldoende bewijs

Maar er is volgens de rechtbank onvoldoende bewijs voor het verhaal van het slachtoffer. Alle andere aanwezigen op de verjaardag zeggen dat ze geen steekpartij gezien hebben. Onderzoek van een mes heeft geen sporen opgeleverd.

Direct uitspraak

De rechtbank deed direct na de behandeling van de zaak uitspraak. Dat komt maar zelden voor. De verdachte heeft 93 dagen in voorlopige hechtenis gezeten, maar was al weer thuis omdat deze hechtenis geschorst was. De voorlopige hechtenis is nu per direct opgeheven.
Hardhandig uit uit huis gezet
Volgens het slachtoffer is hij tijdens de verjaardag op hardhandige wijze uit de woning gezet. Daarna zou hij zijn gestoken. Volgens de vrijgesproken verdachte is de man inderdaad uit de woning gezet omdat hij zich misdroeg, maar van een steekpartij was volgens hem geen sprake.