Gemeenteraad schiet Middelburgse verloskamer af

© OZ

Middelburger

MIDDELBURG - Het CDA wil toekomstige generaties uit Middelburg op deze manier de mogelijkheid bieden toch als Middelburger te worden geregistreerd. De kans dat in Middelburg in een ziekenhuisomgeving een kind ter wereld wordt gebracht acht de partij zeer klein.

Wet

De gemeenteraad reageerde kritisch. De ene partij vond dat er wel belangrijkere dingen zijn waar de raad haar energie in moet steken. Een andere partijen wist te vertellen dat het wettelijk niet mogelijk is.

Goes

Burgemeester Harald Bergmann had inmiddels wel contact gehad met zijn Goese collega René Verhulst. Onwelwillend staan zij er beiden niet tegenover, alleen zou het een lang traject worden, omdat de wet dit niet toestaat. 

Pilot

Jan Zwemer van het CDA bleef volhardend met zijn voorstel. "We kunnen straks wellicht meeliften met een pilot met een Brabantse gemeente en met de grootste gemeente van het land Amsterdam. Waarom nu niet instappen?" 

Verworpen

Uiteindelijk werd het voorstel verworpen. Alleen de fractie van het CDA stemde voor, de rest van politiek Middelburg stemde tegen. De heer Zwemer laat het er niet bij zitten. "Ik ga aankloppen bij het landelijke CDA. We gaan kijken of we kunnen aankloppen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken om de wet veranderd te krijgen. Ze zijn nog niet van me af."
ITEM geboortegrond Middelburg ADRZ