'Het bestuur van VRZ is door het ijs gezakt' (video)

'Het bestuur van VRZ is door het ijs gezakt' (video)
'Het bestuur van VRZ is door het ijs gezakt' (video) © Omroep Zeeland
Rapport-VRZ-4-ZNO170130RE
KAPELLE - Conclusies
Marien Weststrate van Leefbaar Reimerswaal volgt VRZ kritisch en hij vindt dat het bestuur van VRZ door het ijs gezakt is. Hij vindt ook dat het bestuur kritisch naar zichzelf moet kijken.

Voorzitter


Volgens Lonink ligt er voor iedereen in de organisatie een taak en worden de problemen niet opgelost als hij opstapt. Daarbij moet hij als burgemeester wettelijk deel uit blijven maken van het bestuur van VRZ, dus zou zijn opstappen alleen betekenen dat hij in het bestuur op een andere stoel komt te zitten. Hij legt het in onderstaand interview uit. Ook gaat hij in op de vertrekregeling van de directeur van VRZ, Gerrie Ruijs.
Rapport-VRZ-1-ZNO170130FP

Organisatie

Sinds het vertrek van Gerrie Ruijs is Elie van Strien plaatsvervangend directeur van VRZ. Hij ziet het rapport als een constatering dat heel de organisatie "aan de bak moet" en dat de schuld niet bij een persoon moet worden gezocht.
Rapport-VRZ-2-ZNO170130LY

Pijnbank

"We hebben onszelf op de pijnbank gelegd", aldus burgemeester René Verhulst van Goes die lid is van het algemeen bestuur van VRZ. Verhulst schrok ervan dat er geen gezamenlijke ambitie blijkt te zijn. Op de vraag wie er eindverantwoordelijk is, legt Verhulst de schuld bij het bestuur dat bestaat uit de dertien burgemeesters.
Rapport-VRZ-3-ZNO170130FE