Zeeland wordt wakker: VRZ, prijs, wilde dieren en nieuwe trainer

Zeeland wordt wakker: VRZ, prijs, wilde dieren en nieuwe trainer
Zeeland wordt wakker: VRZ, prijs, wilde dieren en nieuwe trainer © OZ
Han Polman
Han Polman © OZ

VRZ

OOST-SOUBURG - De manier waarop de veiligheidsregio wordt bestuurd moet kritisch tegen het licht worden gehouden. Dat zegt commissaris van de Koning Han Polman in reactie op een vernietigend onderzoeksrapport over de gang van zaken bij Veiligheidsregio Zeeland. Toch grijpt hij als toezichthouder niet in. Hij constateert dat de brandweer in Zeeland nog steeds goed werk levert.
Racoon
Racoon

Willem Wilminkprijs

Racoon en Katinka Polderman zijn genomineerd voor de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied. Ze maakten samen het liedje Jouw truc dat kinderen leert wanneer ze 'jou' of 'jouw' moeten schrijven.
© Ron Brouwer

Wilde dieren

De overlast van wilde dieren in Zeeland wordt voortaan op een andere manier aangepakt. Dat heeft de provincie afgesproken met de Fauna Beheer Eenheid. Die kwam tot nu toe pas in actie nadat er klachten waren, maar voortaan is het de bedoeling alle informatie al op een rij te hebben voordat er klachten zijn.

Lees verder:
 Meer geld voor bestrijden overlast wilde dieren
John Karelse
John Karelse © Omroep Zeeland

Nieuwe trainer

John Karelse is volgend seizoen trainer van VC Vlissingen. De uit Wemeldinge afkomstige Karelse volgt Ruud Pennings op, die vertrekt naar Halsteren. Karelse is nu nog trainer van GOES en is werkzaam bij de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland. Zijn werk bij JVOZ blijft hij ook volgend seizoen doen.
© Desiree Hoondert uit Dishoek
Foto: Desiree Hoondert, Dishoek

Het weer
Meest bewolkt en in de loop van de ochtend valt er af en toe wat lichte regen of motregen. Bij een matige, aan zee soms vrij krachtige zuidoostelijke wind, stijgt de temperatuur naar rond 10 graden.