Feestdagen voorbij, maar waar laten we de kerstboom?

Nu de feestdagen voorbij zijn, mag de kerstboom weer de deur uit. Maar wat doen we er mee? In Renesse gingen kinderen vandaag langs de deuren op zoek naar oude bomen, daar is vanavond namelijk een kerstboomverbranding.

In heel wat Zeeuwse plaatsen vindt de komende tijd een kerstboomverbranding plaats. Het concept is bijna overal hetzelfde. Kinderen krijgen een lootje voor iedere kerstboom die ze inleveren en tijdens de verbranding kunnen ze prijzen winnen. Wat ook meestal niet mag ontbreken is warme chocolademelk.

Kerstboomverbrandingen in Zeeland

Vrijdag 5 januari: Renesse en Oosterland

Zaterdag 6 januari: Burgh-Haamstede, Colijnsplaat, Hoek, Hulst en Biervliet

Maandag 8 januari: Aardenburg

Woensdag 10 januari: Sluis, Zaamslag en Sluiskil

Vrijdag 12 januari: Zuiddorpe

Zaterdag 13 januari: Breskens, Noordwelle en Brouwershaven

In de gemeente Borsele gaan de kerstbomen niet op de brandstapel, de gemeente versnippert ze en gebruikt de snippers vervolgens in plantsoenen. De bomen worden ingezameld op een aantal centrale punten en kinderen die ze inleveren krijgen per boom 50 cent.

Mee met huisvuil

Vlissingen en Middelburg halen de kerstbomen gewoon op met het huisvuil. In Terneuzen zijn in sommige dorpen kerstboomverbrandingen, maar de gemeente heeft ook een aantal vaste momenten waarop mensen hun boom in kunnen leveren en kans maken op een cadeaubon.

Kinderen leveren kerstbomen af bij de brandstapel in Renesse (foto: Omroep Zeeland)

Staat uw kerstboomverbranding nog niet in het overzicht? Stuur ons een mailtje op nieuws@omroepzeeland.nl of een whatsappje op 06-53 28 98 68.

Meer over dit onderwerp:
Renesse Kerstboomverbranding
Deel dit artikel:

Reageren