Zeeland wordt wakker: vertrouwen opgezegd en kavelruil

Zeeland wordt wakker: vertrouwen opgezegd en kavelruil
Zeeland wordt wakker: vertrouwen opgezegd en kavelruil © OZ
Lonink
Lonink © oz

Vertrouwen opgezegd

OOST-SOUBURG - Een meerderheid van de Middelburgse gemeenteraad heeft gisteravond het vertrouwen opgezegd in Jan Lonink, de voorzitter van Veiligheidsregio Zeeland. Drie partijen dienden daarover een voorstel in naar aanleiding van een vernietigend rapport dat afgelopen maandag verscheen over de veiligheidsregio.
Boer Joris van Waes heeft zijn percelen in Westdorpe geruild met behulp van het Kavelruilbureau
Boer Joris van Waes heeft zijn percelen in Westdorpe geruild met behulp van het Kavelruilbureau © Omroep Zeeland

Kavelruilbureau Zeeland

Boeren die een stukje grond ruilen. Onderling, of met de Provincie Zeeland. Het komt vaak genoeg voor. Het wordt ze een stuk makkelijker gemaakt door de tussenkomst van het Kavelruilbureau Zeeland. Een bureau dat uniek is in Nederland.
Bradley de Nooijer
Bradley de Nooijer © Omroep Zeeland

Bradley de Nooijer

Hij is linksbenig, fysiek sterk, snel, heeft een goede mentaliteit en beschikt over een goede pass. Lovende woorden over Bradley de Nooijer uit Oost-Souburg. De Nooijer maakte dit seizoen zijn debuut in het profvoetbal en lijkt niet meer weg te denken uit de opstelling van zijn club FC Dordrecht.
© Ria Mes / Omroep Zeeland Flickr
Foto: Ria Mes

Het weer

Het wordt vandaag een stuk zachter dan de afgelopen dagen: de temperatuur loopt op tot rond de 12 a 13 graden. Bij een matige en aan zee vrij krachtige zuidoostenwind schijnt af en toe de zon en tot vanavond blijft het nog droog.