Ierse stropers jagen met windhonden bij Zaamslag

Ierse stropers jagen met windhonden bij Zaamslag
Ierse stropers jagen met windhonden bij Zaamslag © rechtenvrij

ZAAMSLAG - — Politiehonden ZWB (@politiehondzwb)
">

'Lange honden'

De Ieren gebruikten bij het stropen zogenoemde 'lange honden'. Dat zijn honden die snel genoeg kunnen rennen om vluchtende hazen en konijnen in te halen en te doden. Meestal gaat het om windhonden, die zijn gefokt voor zowel de jacht als voor hondenraces. 

Doodgebeten

De politie kreeg de melding woensdagmiddag rond 14.30 uur dat mensen met honden aan het jagen waren in de buurt van de Oudendijk bij Zaamslag. Toen de agenten arriveerden liep een van de honden nog in het veld. Het dier had net een haas doodgebeten. De politie heeft alle zeven windhonden in beslag genomen en naar een opvanglocatie gebracht.
Windhond rechtenvrij
Windhond rechtenvrij © rechtenvrij

Verboden

De vier Ieren van tussen de 34 en de 59 jaar zijn aangehouden voor het overtreden van de Flora- en Faunawet en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Zonder jachtakte is het verboden om met windhonden te jagen, bovendien is het jachtseizoen voorbij.

Honden

Of de Ierse mannen hun honden terugkrijgen is nog onduidelijk. Zelf zijn ze woensdagavond rond 22.00 uur weer vrijgelaten. De beslissing over wat er met de honden gaat gebeuren moet nog worden genomen door de Officier van Justitie.