Media Markt neemt Goese reparatiegigant over

Media Markt neemt Goese reparatiegigant over
Media Markt neemt Goese reparatiegigant over © omroep zeeland
© omroep zeeland

Overnameprijs

GOES - Media Markt neemt het bedrijf niet helemaal over, zegt William de Ruyter van Zes. De electronicaketen neemt 51 procent van de aandelen over. De overige 49 procent blijft in handen van de familie achter het reparatiebedrijf. Hoeveel Media Markt aan Zes heeft betaald, is niet bekend. Beide partijen hebben afgesproken daar geen informatie over te geven.
Kansen
De nieuwe situatie biedt volgens De Ruyter volop kansen voor het bedrijf. "We kunnen onze positie verstevigen binnen de Benelux en hierdoor ook in de rest van Europa groeien." Zes heeft een serviceplatform ontwikkeld dat door Media Markt in heel Europa wordt uitgerold. Hierdoor kan de Media Markt de reparatiemogelijkheden in de winkels uitbreiden en kan het consumenten reparaties en service aan huis gaan aanbieden. 
Banen
Voor de huidige medewerkers van Zes heeft de overname geen gevolgen volgens De Ruyter. "Sterker nog. Ik roep iedereen in de regio op om te solliciteren want we hebben extra personeel nodig." Naar schatting gaat om zo'n vijftig extra banen. 

Miljoen apparaten

Het Goese bedrijf Zes repareert zo'n miljoen apparaten per jaar. Daarmee is het bedrijf de grootste speler op het gebied van de reparatie van elektrische apparaten in de Benelux en een van de grootste in Europa. Media Markt heeft 49 vestigingen in Nederland, waaronder één in Middelburg.