Raadsleden Vlissingen hopen op clementie van ministerie (video)

Raadsleden Vlissingen hopen op clementie van ministerie (video)
Raadsleden Vlissingen hopen op clementie van ministerie (video) © Omroep Zeeland / Jan Daniels
Rapport Vlissingen D2

Artikel 12

VLISSINGEN - Vlissingen heeft al flink gesnoeid in onder meer kunst en cultuur en is van plan de gemeentelijke belastingen flink te verhogen. Dat moet, omdat de gemeente de artikel 12-status heeft, vanwege torenhoge schulden. Vlissingen staat nu onder financiële curatele van de provincie Zeeland en het ministerie van Binnenlandse Zaken. Die gaan Vlissingen helpen, op voorwaarde dat er zoveel mogelijk wordt bezuinigd.
Bodem
Tijdens de raadsvergadering spraken fracties uit dat er in Vlissingen niet veel meer te bezuinigen valt. Veel is al weggesneden, en de leefbaarheid van de stad zou in gevaar komen. "Ik heb zoiets van: we bezuinigen al zoveel. Boekhoudkundig moet dat misschien, maar we hebben ook nog te maken met de meneer en mevrouw op straat", zegt raadslid Lilian Janse van de SGP.
ITEM Rapport Vlissingen reacties
© Omroep Zeeland
Broekriem
In het rapport staat dat Vlissingen nog meer moet bezuinigen en dat de broekriem best verder kan worden aangehaald. Zo geeft Vlissingen volgens het ministerie nog steeds relatief veel uit aan educatie, kunst en aan werkvoorziening Orionis, die mensen aan een baan moet helpen. Ook kunnen de gemeentelijke belastingen nog verder omhoog en zouden méér leegstaande panden van de hand kunnen worden gedaan.