Kinderen zamelen geld in voor uitvaart moeder

© OZ
uitvaart

Waardig afscheid

MIDDELBURG - "Als laatste redmiddel hopen wij via deze weg voldoende geld bij elkaar te krijgen om onze lieve mama toch een waardig afscheid te geven", schrijft dochter Kimberley (27) op de actiepagina. "Mijn moeder heeft zoveel meegemaakt in haar leven, het enige wat wij nog kunnen doen is het mooi afsluiten." Kimberley heeft nog een zus (15) en een broer (10). 

Onverwacht

Richard Jansen van de Stichting Chocolate Lovers ondersteunt de kinderen bij hun actie. Hij is een bekende van de familie. De stichting zet zich in om mensen die het moeilijk hebben te helpen. Jansen: "De moeder is vrij onverwacht overleden. Niet lang geleden fietste ze nog geld bij elkaar voor KWF Kankerbestrijding, niet wetende dat ze zelf ook ziek was."

Gemeentelijke begrafenis

De kinderen hebben de gemeente Middelburg benaderd voor een gemeentelijke begrafenis. Maar volgens een woordvoerder van de gemeente wordt een uitvaart alleen door de gemeente geregeld als er geen nabestaanden zijn. "We hebben in deze maatschappij met elkaar afgesproken dat iedereen recht heeft op een uitvaart. De gemeente helpt in noodgevallen als er geen nabestaanden zijn. Denk aan zwervers of mensen die geen familie meer hebben. Als ze er wel zijn, is de familie verantwoordelijk voor het afscheid." De gemeente Middelburg vindt de situatie van de deze familie heel treurig en is blij 'dat een stichting als Chocolate Lovers opstaat'. 

Donaties

Het gezin hoopt 3500 euro op te halen voor de uitvaart. Dankzij 115 donaties in 17 uur staat vrijdagochtend het bedrag op 2495 euro. Richard Jansen heeft toegezegd garant te staan om alvast de uitvaart te kunnen regelen.