Zeeland wordt wakker: rookmelders, bezuinigingen en achtervolging

Zeeland wordt wakker: rookmelders, bezuinigingen en achtervolging
Zeeland wordt wakker: rookmelders, bezuinigingen en achtervolging © oz
Strand bij Vlissingen, weerfoto
Strand bij Vlissingen, weerfoto © Flickr - Ria Brasser uit Oost Souburg

Forse bezuinigingen

OOST-SOUBURG - Nog forser bezuinigen in Vlissingen, is niet verantwoord en niet acceptabel, zegt de Vlissingse wethouder John de Jonge. Hij reageert daarmee op een rapport van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens inspecteurs van het ministerie kunnen belastingen nog verder omhoog en moeten bijvoorbeeld meer leegstaande gebouwen in de verkoop.
PAAZ
PAAZ © OZ

GGZ niet op orde

De geestelijke gezondheidszorg is, een jaar na de sluiting van de PAAZ, nog altijd niet op orde. De PAAZ, oftewel de psychiatrische afdelingen van de ziekenhuizen van Vlissingen en Terneuzen, sloten beide ruim een jaar geleden. De helft van de bedden verhuisden naar Emergis in Kloetinge. Voor de andere helft van de bedden zou intensieve behandeling bij de mensen thuis in de plaats komen. Dat is niet gelukt.
Nieuwe rookmelders Woonzorg Nederland
Nieuwe rookmelders Woonzorg Nederland © OZ

Rookmelders

Zeeuwse seniorenwoningen van Woonzorg Nederland worden deze dagen allemaal voorzien van twee rookmelders. Officieel is het de verantwoordelijkheid van de bewoners zelf, maar de woningcorporatie heeft samen met de Zeeuwse brandweer besloten de woningen van rookmelders te voorzien.
© Politie

Achtervolging Terneuzen

De politie heeft in Terneuzen een man opgepakt na een achtervolging. De man negeerde donderdagmiddag een stopteken bij een verkeerscontrole. Volgens de politie probeerde hij bij het vluchten een agent van zijn motor te rijden.
© Paul Verstraeten / Omroep Zeeland Flickr

Het weer

De vrijdag begint tamelijk bewolkt. Vanmiddag klaart het op en is er veel zon. Het wordt 10 graden met een matige zuidenwind. In de avond is er kans op een bui.