'DigiD is niet moeilijk of eng' (video)

'DigiD is niet moeilijk of eng' (video)
'DigiD is niet moeilijk of eng' (video) © OZ
Cursus digid

DigiD

VLISSINGEN - DigiD staat voor Digitale Identiteit. Met een persoonlijke DigiD kun je inloggen op websites van de overheid en de zorg. Het bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Ongeveer 12 miljoen Nederlanders gebruiken DigiD. Alle zes cursisten hebben er wel eens van gehoord, maar er nog niet zelf mee gewerkt. "Mijn boekhouder heeft mijn inlogcode. Maar ik vind het belangrijk om er ook zelf mee te kunnen werken", aldus een mannelijke cursist. "Ik doe deze cursus in mijn vrije tijd. Omdat ik mee wil blijven doen. Ik wil niet achterblijven bij mijn collega's", zegt een vrouwelijke deelnemer. 
Hulp
De cursus wordt gegeven door twee mannen. "U mag alles vragen. En als u het niet fijn vindt dat we meekijken als u uw gegevens invoert, moet u het zeggen. "De boodschap is helder: "De digitale overheid en DigiD zijn niet eng of moeilijk. Wij helpen u hier en met thuis oefenen komt u een heel eind."
Niet alleen voor ouderen
De cursus trekt niet alleen oudere deelnemers, maar ook een moeder van tienerkinderen: "Mijn dochter gebruikt DigiD wel eens voor mij, maar nu wil ik het ook zelf leren." De cursus Digisterker bestaat uit vier dagdelen.