Sväva zet stap naar definitieve sound

Sväva zet stap naar definitieve sound
Sväva zet stap naar definitieve sound © Nick Helderman

Projecten

LEEUWARDEN - De eerste (bijna) achttien jaar van haar leven woonde Bente in Zeeland. Ook toen was ze actief in de muziek: "Ik heb toen allerlei verschillende projecten gedaan, als singer-songwriter was ik voornamelijk bezig met folkmuziek. Dat is verder ontwikkeld en zodoende ben ik in Leeuwarden muziek gaan studeren."

Met z'n vieren

De band bestaat uit twee mannen en twee vrouwen. Ze hebben elkaar in Leeuwarden ontmoet. De taakverdeling is in de loop van de tijd veranderd. Bente: "De band is ontstaan als vrouwelijk duo. De liedjes van de eerste EP hebben we samen geschreven, met aanvullingen door de heren. Inmiddels schrijven we veel meer met z'n vieren."
VORK Bente

Selftitled

Selftitled
Hoewel het de tweede EP is van de band, heet de nieuwe EP net als de band Sväva. 'Selftitled' dus. Bente: "Bij een debuut EP is het altijd even spannend en ben je toch nog wat zoekend. Nu hebben we het gevoel dat we een grote stap hebben gezet in het vinden van de sound die definitief bij ons past. Muzikaal gezien zijn we nu ook op het niveau waar we trots op zijn."
Persfoto: Nick Helderman