​Hoek op eigen veld niet langs Swift (video)

​Hoek op eigen veld niet langs Swift (video)
​Hoek op eigen veld niet langs Swift (video) © OZ
Hoek-Swift

Swift gevaarlijk

HOEK - Swift kreeg na acht minuten de eerste grote kans toen topscorer Bas Buimer oog in oog met Jordi de Jonghe kwam te staan, maar de aanvaller kreeg de bal er niet in. In de eerste twintig minuten waren de bezoekers enkele keren gevaarlijk uit vrije trappen van Max Gerard van Wakeren, maar De Jonghe redde enkele keren goed. 
Kansen Hoek
Ook Hoek kreeg kansen. De eerste was voor Kyle Doesburg die na achttien minuten goed doorging op links maar zijn inzet was te zwak om te scoren. Twee minuten later stond Doesburg aan de basis van een grote kans voor Guillaume Clinckemaillie (foto), maar ook nu werd er niet gescoord. 
Druk
Hoek ging meer druk zetten om het duel onder controle te krijgen en dat resulteerde in de goal van Clinckemaillie die beheerst binnenschoot. Na de goal van Clinckemaillie is Swift niet meer gevaarlijk geweest. 
Gelijkmaker
Na rust nam Swift geleidelijk het initiatief en kwam via Jaap Smeeing op 1-1. Smeeing profiteerde van de vrijheid die hij kreeg om de gelijkmaker te maken. Spannend Daarna was de wedstrijd meer spannend dan goed. Beide ploegen kregen kansen. Hoek ontsnapte aan een achterstand maar keeper De Jonghe redde paraat. 
Kans Doesburg
Namens Hoek kreeg Kyle Doesburg nog een grote kans om te scoren maar Swift-keeper Sieuwerd Teerink redde uitstekend op de kopbal van Doesburg. 
Clinckemaillie
Goede reeks
Swift is bezig aan een goede reeks. De ploeg heeft sinds 29 oktober al niet meer verloren (negen duels).
Tant
Bij Hoek ontbrak de zieke trainer Jannes Tant. Asssistent-trainer Wesley De Smet nam de honneurs waar en stond via WhatsApp in contact met de zieke Tant. 
Wesley de Smet

Scoreverloop

1-0 Clinckemaillie (31)
1-1 Smeeing (63)
Opstelling Hoek 
De Jonghe, Wilson, Fitsch (Siereveld/15), Embrechts, Van Renterghem, Martens, Vandepitte, Clinckemaillie (85. Leonardo), De Groote (Lagrou/79), Pattinama, Doesburg