Zeeland wordt wakker: Zilveren Camera, touwtjes gespannen, MTB strandrace en afvallen

Zeeland wordt wakker: Zilveren Camera, touwtjes gespannen, MTB strandrace en afvallen
Zeeland wordt wakker: Zilveren Camera, touwtjes gespannen, MTB strandrace en afvallen © OZ
© OZ

Zilveren Camera

OOST-SOUBURG - Fotograaf Ramon Mangold uit Vlissingen heeft een Zilveren Camera gewonnen. Hij kreeg de fotoprijs in de categorie "Personen in het nieuws" voor foto's van de nieuwe bisschop van Den Bosch. Met foto's van het jongetje Tijn, die miljoenen ophaalde voor Serious Request door het lakken van nagels, werd ie derde in dezelfde categorie.
© OZ

Touwtjes gespannen

De Vlissingse MTB-vereniging Zeeuwse Kust zoekt getuigen van vandalisme op de mountainbikeroute in het Nollebos. Op het parcours dat daar is aangelegd heeft iemand touwtjes tussen de bomen gespannen, waardoor mountainbikers die aan komen rijden tegen de draad aan fietsen en op de grond vallen.
Thijs Zonneveld wint MTB Beachrace
Thijs Zonneveld wint MTB Beachrace © OZ

MTB strandrace

De derde MTB Beachrace is gewonnen door Thijs Zonneveld. Er was ook een Zeeuws kampioenschap. Bij de mannen won Tijmen van der Vreede uit Goes. Anne van der Swaluw uit Kwadendamme kroonde zich bij de dames tot Zeeuws kampioene.
© OZ

Afvallen

Jan Rijn is al veertig jaar in dienst bij een bouwcentrum in Goes. En dat is niet het enige wat bijzonder is. Jan is namelijk ook nog tachtig kilo afgevallen.
© Jos Clarijs, Middelburg
foto: Jos Clarijs uit Middelburg

Weer
Vandaag veel bewolking, maar van tijd tot tijd kan de zon zich even laten zien en het blijft droog. Het wordt vanmiddag 7 tot 8 graden. Er waait een zwakke wind uit verschillende richtingen.