Zeeland wordt wakker: ongeluk, droge voeten, landingsbaan en achterstallige belasting

Zeeland wordt wakker: ongeluk, droge voeten, landingsbaan en achterstallige belasting
Zeeland wordt wakker: ongeluk, droge voeten, landingsbaan en achterstallige belasting © OZ
© OZ

Ongeluk

OOST-SOUBURG - De A58 richting Vlissingen is maandagavond bij Kapelle uren afgesloten geweest na een ernstig ongeval. De snelweg was dicht tussen de afrit Kapelle en knooppunt De Poel. Dinsdag rond middernacht werd de weg weer vrijgegeven.
Wateroverlast Yerseke
Wateroverlast Yerseke © OZ

Droge voeten

In Yerseke is een begin gemaakt met de aanleg van nieuwe riolering die voor eens en altijd een einde moet maken aan de regelmatig terugkerende wateroverlast. 
Vliegveld Midden-Zeeland
Vliegveld Midden-Zeeland © oz

Unieke landingsbaan

De lang gekoesterde wens van Vliegveld Midden-Zeeland wordt binnenkort vervuld: er komt een verharde landingsbaan. Het wordt geen klassieke asfaltbaan, maar eentje van gras, gemengd met gemalen kunstgrasvezels. Dat is uniek voor Nederland.
© Pluimpot

Achterstallig

Vakantiepark de Pluimpot in Scherpenisse betaalt de gemeente Tholen komende tijd alsnog anderhalve ton. Het gaat om achterstallige belasting, want sinds 2013 heeft het vakantiepark door financiële problemen geen toeristenbelasting afgedragen.
© Renata Elenbaas, Heinkenszand
foto: Renata Elenbaas, Heinkenszand
Weer
Bewolkt en perioden met lichte regen. Bij matige wind uit oost tot zuidoost, ligt de maximumtemperatuur op 6 graden. Vanavond blijft het regenachtig, bij een iets dalende temperatuur.