Streep door plan grootschalige bouw huisjes in Nollebos (video)

Streep door plan grootschalige bouw huisjes in Nollebos (video)
Streep door plan grootschalige bouw huisjes in Nollebos (video) © OZ
Bouw Nollebos beperkt

Aangepast plan

VLISSINGEN - Van het dagelijks gemeentebestuur mag de de ondernemer wel doorgaan met een aangepast plan. Dan komt er een beperkt aantal huisjes in de directe omgeving van het saunacomplex in het Nollebos.

Kustvisie

In de oorspronkelijke plannen waren een hotel en 240 vakantiewoningen voorzien. Maar volgens het dagelijks gemeentebestuur stroken die plannen niet met de Kustvisie. Eind januari werd een voorlopige versie van die Kustvisie gepresenteerd aan de Vlissingse gemeenteraad. 

— ZMf (@ZMfZeeland)
">

Oppepper

De projectontwikkelaar achter de plannen is van mening dat de plannen voor het Nollebos een economische oppepper voor de omgeving betekenen. Maar toen ze ruim een jaar geleden uitlekten ontstond er hevig verzet tegen de plannen. De presentatie van de plannen in juni moest zelfs korte tijd worden onderbroken omdat de gemoederen bij de tegenstanders te hoog opliepen.

Handtekeningen

Tegenstanders hebben 7000 handtekeningen ingezameld tegen de plannen. Die werden eind juni aangeboden aan burgemeester en wethouders. Volgens hen tast het plan een gebied aan dat juist heel populair is bij wandelaars en sporters.