Librije wint kookwedstrijd Slag op de Schelde (video)

Librije wint kookwedstrijd Slag op de Schelde (video)
Librije wint kookwedstrijd Slag op de Schelde (video)

Bekijk hieronder de reactie van de winnaars van de persjury van restaurant Elea:

Kookwedstrijd op culinair hoog niveau

Asperges met Oosterscheldeproduct

OOSTERSCHELDE - Volgens Rutger van der Weel van sterrenrestaurant Katseveer in Wilhelminadorp hadden de finalisten een flinke klus. "Aan boord van de Denick II moesten de deelnemers tijdens een rondvaart over de Oosterschelde een gerechtje maken met asperges en een Zeeuws product uit de Oosterschelde. De receptuur van alle inschrijvers is blind beoordeeld zonder te weten wie de inzender is. De beste zes inschrijvers werden uitgenodigd voor de finale."
Sterrenchefs
De deelnemers werden beoordeeld door een vakjury, met onder anderen Syrco Bakker van Pure-C in Cadzand-Bad, en door een persjury. Zo'n 250 bezoekers gingen mee met de bootreis om de wedstrijd te volgen. Het ging voornamelijk om mensen uit de horeca. Op het schip werd ook de Markt op de Schelde gehouden waar horecaleveranciers hun producten lieten zien en proeven.
© oz
Zeeuwse finalist
Chef-kok Martin Philipse van Le Sommet in Cadzand-Bad is de enige Zeeuwse finalist. Hij voelde zich dan ook vereerd om in de finale te staan van de wedstrijd. Voor de wedstrijd heeft hij zich goed voorbereid. Tijdens de finale op de Oosterschelde heeft hij een wafel van aardappel met daarop een salade van kreeft en verse kruiden gemaakt. 
Winnaar 2016
Mede-organisator Hans Everse spreekt van een ijzersterk deelnemersveld, net als vorig jaar. "Vorig jaar waren er 38 inschrijvingen en dat leverde een ijzersterk deelnemersveld op met diverse sterrenrestaurants. Slag op de Schelde werd toen gewonnen door Stijn Rotthier van De Kromme Watergang, de persprijs ging naar Marco van der Wijngaard van restaurant De Hoefslag."