Ferdinands vragenuurtje: pakketpost, waterpolitie en wandelpad (video)

Ferdinands vragenuurtje: pakketpost, waterpolitie en wandelpad (video)
Ferdinands vragenuurtje: pakketpost, waterpolitie en wandelpad (video) © OZ
Ferdinands Vragenuurtje Maart
OOST-SOUBURG - Brievenbussen
Raadslid Ingrid Wojtal stelde deze maand schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur over de service van PostNL die volgens haar achteruit holt. Eerst zijn een aantal brievenbussen weggehaald en daarna zijn verschillende postagentschappen gesloten. Nu is er nog eentje over. Om pakketten of aangetekende brieven te versturen kunnen Terneuzenaren nu alleen nog terecht in een tabakszaak in het centrum.

Lastig

Het gebrek aan postagentschappen is volgens Wojtal vooral lastig voor ouderen en mensen met een beperking. "Maar eigenlijk is het lastig voor heel Terneuzen, want iedereen verstuurt weleens een pakket of een aangetekende brief."

Contact

Ze wil dat het gemeentebestuur contact opneemt met PostNL om de kwestie aan de orde te stellen.  Ze hoopt dat de service op die manier weer verbeterd wordt. "In Terneuzen-Zuid is nog steeds een postkantoor waar de post verzameld wordt. Maar het postagentschap is daar gesloten. Waarom zou dat niet weer open kunnen?"
Waterpolitie
Waterpolitie © OZ

Vrijstaat voor criminelen

De Statenfractie van 50PLUS eindigde in maart op de tweede plek. De partij vreesde dat Zeeland een vrijstaat voor criminelen en drugssmokkelaars zou worden, toen bekend werd dat de waterpolitie - vanwege een gebrek aan mensen - de Zeeuwse wateren niet meer controleerde.

Patrouilles

50PLUS vroeg het provinciebestuur hierover aan de bel te trekken bij het ministerie van Justitie. Eind maart werd bekend dat de waterpolitie weer is begonnen patrouilles in Zeeland.
Bolwerk Middelburg
Bolwerk Middelburg © OZ
In zeer slechte staat
De derde plek is voor de SGP in Middelburg, die zich zorgen maakt over het wandelpad op Het Bolwerk. Het voetpad verkeert volgens de SGP op sommige plaatsen in zeer slechte staat. Raadslid Paul Moens wil weten hoe dat komt en wat het gemeentebestuur gaat doen om het voetpad weer veilig te maken.
© omroep zeeland
'Dat kan beter'
Omroep Zeeland volgt de politiek ook met een kritische blik. En die bleef deze maand steken op schriftelijke vragen van de Statenfractie van de PVV. Die wil dat het provinciebestuur nog eens kritisch kijkt naar het aanleggen van een groot windmolenpark voor de Zeeuwse kust. Alleen... de provincie gaat er niet over en de vergunning voor dat windmolenpark is al verleend. Dus: te laat én aan het verkeerde adres. En daarom krijgt de PVV deze maand het stempel: 'Dat kan beter!'