UCR wil weten hoe u over klimaatverandering denkt

UCR wil weten hoe u over klimaatverandering denkt
UCR wil weten hoe u over klimaatverandering denkt © OZ
© OZ
OOST-SOUBURG - Bedreiging?
Het onderzoek brengt onder andere in kaart of Zeeuwen klimaatverandering als een bedreiging ervaren. Daarnaast is het UCR benieuwd of er in de verschillende Zeeuwse regio's anders tegen klimaatverandering wordt aangekeken. Volgens Inez Flameling van de UCR is niet iedereen zich nog bewust van de klimaatverandering: "Ik ben nog nooit op een feestje geweest, waar uitgebreid over het klimaat werd gesproken."
Deelnemen
Iedere Zeeuw kan deelnemen aan het onderzoek door de online enquête in te vullen. Deelnemen kan anoniem en kost enkele minuten tijd. Volgens Flameling zijn de vragen eenvoudig van opzet en gaat het er vooral om inzicht te krijgen in het kennisniveau van de Zeeuwen in klimaatverandering. 
Grootschalig onderzoek
De enquête bevat dezelfde vragen als een grootschalig internationaal onderzoek dat in 2015 in 'Nature Climate Change' is gepubliceerd. Op die manier kunnen de Zeeuwse uitkomsten worden vergeleken met de resultaten uit andere landen en het Nederlandse gemiddelde. 
Resultaten
De resultaten van de enquête worden ter beschikking gesteld aan overheden en gebruikt om de informatieverstrekking over klimaatverandering te verbeteren. Over een aantal jaar wordt de enquête herhaald om eventuele trends in de perceptie van klimaatverandering te signaleren.
Zeeuwse kamer
Inez Flameling was vrijdag te gast in het Omroep Zeeland radioprogramma de Zeeuwse Kamer waar ze een uitgebreide toelichting gaf op de enquete en de eventuele gevolgen van klimaatverandering op Nederland en Zeeland. Luister het gesprek hieronder terug: