Je oude vaas ruilen voor een vers bloemetje (video)

Je oude vaas ruilen voor een vers bloemetje (video)
Je oude vaas ruilen voor een vers bloemetje (video) © OZ
NLdoet ruiltuin
ZIERIKZEE - Grasveldje
De ruilwinkel zit in een oud schoolgebouw. Naast het gebouw lag het schoolpleintje met een zandbak. De tegels van het pleintje zijn eruit gehaald en van de zandbak wordt een kruidentuin gemaakt. Vrijwilligers zijn er vrijdag mee bezig in het kader van NLDoet.  Kruiwagens vol met vruchtbare grond worden af en aan gereden. 
Punten
Bij de ruilwinkel werken ze met lidmaatschap en punten. Een lid levert kleding of spullen in die hij niet meer gebruikt en krijgt daar punten voor. Met die punten kan hij iets anders uit de winkel meenemen. Het idee is dat straks dus ook kan met bloemen, plantjes en kruiden. 
Hard werken bij aanleg Ruiltuin Zierikzee
Hard werken bij aanleg Ruiltuin Zierikzee © OZ
Ontmoetingsplek
Naast een praktische invulling met kruiden, planten en bloemen gaat het ook om een nieuwe en gezellige ontmoetingsplek waar mensen een kopje koffie of thee kunnen drinken.
Trots
Monique Schipper van de ruilwinkel is trots op alle mensen die meehelpen met de aanleg van de tuin. "Dit is toch prachtig. Sommige mensen zijn al dagen bezig." Schipper heeft toekomstplannen voor de tuin. "Een echte moestuin met sla of tomaten. Het zou natuurlijk super zijn, maar wel heel veel werk. Wie weet, ooit. "
NLDoet
Het Oranje Fonds organiseert 10 en 11 maart, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Vorig jaar waren 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.200 klussen.