'Ieder erf vertelt een eigen verhaal' (video)

'Ieder erf vertelt een eigen verhaal' (video)
'Ieder erf vertelt een eigen verhaal' (video) © oz
Historische boerderijen instart2

Vragenlijst

OOST-SOUBURG - Ida Doorenweerd en Leo Faasse zijn twee van de ongeveer vijftien vrijwilligers die de boerderijen bezoeken. Gewapend met een vragenlijst en een camera nemen ze de toestand van de boerderijcomplexen op. Faasse is geïnteresseerd in oude boerderijen, weet er ook veel van, en samen met zijn vrouw Ida knapt hij al dertig jaar lang zijn eigen boerderij op. De kenmerken van de complexen worden genoteerd en op camera vastgelegd. Uiteindelijk komen alle verslagen bij de provincie terecht, die keuzes gaat maken: welke boerderij krijgt welke steun?
Verloedering
Ook al zijn ze nog maar halverwege het project, dat tot medio 2018 loopt, de toestand van verschillende hofstedes baart Faasse zorgen. Hij ziet de verpaupering van grote, oude boerderijen toenemen. De provincie zal er volgens hem een harde dobber aan hebben om keuzes te maken. 
© oz

Prachtig

Verder is het voor Faasse en Doorenweerd een prachtig project. Doorenweerd: "Leo is dol op deze bouwwerken en ik vind het prachtig om ze te fotograferen. Het moeilijkste vind ik dat er een top-tien ingeleverd moet worden. Want ook al zijn sommige boerderijen er niet best aan toe, er zijn nog heel veel pareltjes!"