Van Goethem droomt van Roubaix

Van Goethem droomt van Roubaix
Van Goethem droomt van Roubaix © Omroep Zeeland
Brian van Goethem
Brian van Goethem © OZ
ITEM Van Goethem Roubaix
PHILIPPINE - 'Droom die uitkomt'
Het is nog niet bekend of Van Goethem de wedstrijd gaat rijden, omdat Roompot de selectie nog bekend moet maken, maar de Zeeuw denkt dat hij een goede kans maakt. "Ik denk dat ik één van de renners ben die daar geschikt voor is. Ik ga er alles aan doen om in de selectie te komen. Het is een wedstrijd die me beter moet liggen dan de Ronde van Vlaanderen. Het is een droom die uitkomt als ik Roubaix mag rijden." Nick van der Lijke uit Middelburg is de andere Zeeuwse renner bij Roompot. Hij maakt dus ook kans om in Parijs Roubaix te mogen starten.
Kasseiwegen
Parijs-Roubaix is één van de belangrijkste klassiekers op de wielerkalender en berucht vanwege zijn kasseistroken. De renners rijden op 9 april over 52,8 kilometer kasseiwegen.
Niet te vergelijken
Ook in Zeeuws-Vlaanderen, het trainingsgebied van Van Goethem, liggen kasseistroken. Maar volgens Van Goethem zijn die niet te vergelijken met de Noord-Franse kasseien. "De kasseien bij ons zijn vergeleken daarbij asfaltwegen."
Openingsweekend
Komend weekend rijdt Van Goethem het Vlaamse openingsweekend met op zaterdag de Omloop Het Nieuwsblad en op zondag Kuurne-Brussel-Kuurne.