Zeeland wordt wakker: ouderenmishandeling, bruinvissen en korfbal

Zeeland wordt wakker: ouderenmishandeling, bruinvissen en korfbal
Zeeland wordt wakker: ouderenmishandeling, bruinvissen en korfbal © OZ
© Omroep Zeeland
OOST-SOUBURG - Ouderenmishandeling
Zeeland gaat de strijd aan tegen ouderenmishandeling door meer mentoren in te zetten. Een mentor is een vrijwilliger die door de kantonrechter wordt benoemd om de belangen te vertegenwoordigen van iemand die dat niet meer kan.
Bruinvis
Bruinvis © OZ

Bruinvissen naar Neeltje Jans

Deltapark Neeltje Jans hoopt er binnenkort een attractie bij te hebben. Het pretpark heeft een vergunning aangevraagd om bruinvissen te houden. Het park hoopt de dolfijnen voor de zomer te kunnen verwelkomen.

Korfballen op school

Het Scheldemond College in Vlissingen start met een speciale korfbalklas. Leerlingen die in hun vrije tijd korfballen kunnen hun talenten verder ontwikkelen op school.
Klederdracht uit Noordduine
Klederdracht uit Noordduine © Johanna Pladdet) (foto: OZ
(Foto: Johanna Pladdet)
Spreek je moerstaal!
Het is vandaag de Internationale Moedertaaldag. Daarom gaat Zeeland op zoek naar de mooiste Zeeuwse zinnen. Heb jij ook een favoriete Zeeuwse zin? Spreek hem in en stuur hem via WhatsApp naar 06 53 28 98 68. Dan hoor jij misschien jezelf vanmiddag wel op de radio langskomen.
Tholen 49 op de ree van Veere
Tholen 49 op de ree van Veere © Adrie Gideonse) (foto: OZ
(Foto: Adrie Gideonse)

Weer

Het is bewolkt en van tijd tot tijd valt er wat regen. Bij een matige tot vrij krachtige westen- tot zuidwestenwind wordt het vanmiddag rond de 11 graden.