Zeeland wordt wakker: krotsubsidie, verbouwing en bekervoetbal

Zeeland wordt wakker: krotsubsidie, verbouwing en bekervoetbal
Zeeland wordt wakker: krotsubsidie, verbouwing en bekervoetbal © OZ
Actie Milieudefensie Molenwater
Actie Milieudefensie Molenwater © google

Bomen tegen de grond

OOST-SOUBURG - In Park Molenwater in Middelburg zijn vanmorgen vroeg dertig bomen geselecteerd en gemerkt voor de kap. Het gaat om een actie van Milieudefensie. De milieuorganisatie wil met de actie de aandacht vestigen op wereldwijde ontbossing voor de teelt van soja
Exterieur schouwburg Middelburg
Exterieur schouwburg Middelburg © OZ

Verbouwing Schouwburg Middelburg

Tijdens de verbouwing van de Middelburgse schouwburg verhuizen de voorstellingen naar andere plekken. Mogelijke opties zijn Studio A58 op het ZEP-terrein en de Zeeuwse Concertzaal. De schouwburg is vanaf september een jaar lang dicht.

Lees verder: 
Voorstellingen Schouwburg Middelburg mogelijk naar Studio A58
Dames IJzendijke
Dames IJzendijke © OZ

Einde aan bekeravontuur

Het bekeravontuur voor de vrouwen van IJzendijke zit erop. Tegen eredivisionist Telstar hield de ploeg van trainer Guust van de Velde lang stand. Ze gingen de rust in met 1-1 op het bord. Maar uiteindelijk trok IJzendijke toch aan het kortste eind. De bezoekers maakten laat in de tweede helft het verschil, eindstand: 1-3.

Lees verder:
 Voetbalsters IJzendijke komen net tekort voor bekerstunt
Woningen in Oost-Souburg
Woningen in Oost-Souburg © oz

Krotsubsidie

De provincie geeft bijna 1,75 miljoen euro subsidie aan 39 projecten waarbij huizen worden opgeknapt, samengevoegd of gesloopt. 208 verouderde en verpauperde woningen worden gesloopt. Daarvoor komen 113 huizen terug die energiezuinig zijn en goed bewoonbaar zijn voor mensen op leeftijd.
Meeuwen op het strand
Meeuwen op het strand © Chris Verkaart) (foto: OZ
(Foto: Chris Verkaart)

Weer
Het is bewolkt, af en toe valt er regen of motregen. Er waait een krachtige en aan zee krachtige tot harde westen- tot zuidwestenwind en het wordt 10 tot 12 graden.