Zeelandcoördinator wil weinig aandacht

Zeelandcoördinator wil weinig aandacht
Zeelandcoördinator wil weinig aandacht © OZ
© OZ
OOST-SOUBURG - Half jaar
Van der Eijk werd in september aangesteld en is nu ruim een half jaar bezig als Zeelandcoördinator. Een taak die hij toebedeeld heeft gekregen van het Ministerie van Economische Zaken in overleg met de provincie. Een band met Zeeland heeft hij, buiten een aantal vakanties lang geleden, niet.
Magisch figuur 
De Zeelandcoördinator vindt dat hem bescheidenheid past. "Het is niet zo dat ik als een magisch figuur komt en alle problemen kan oplossen." Hij wil de Zeeuwen vooral een spiegel voorhouden. "De uitwerking ligt bij de Zeeuwen zelf." 
Tevreden 
Volgens Van der Eijk wordt er hard gewerkt op tal van onderwerpen. Zo wordt er gewerkt aan plannen over de samenwerking tussen de havens, het versterken van het toerisme en om onderwijs naar Zeeland te halen. Zelf komt hij in beeld als de plannen naar Den Haag moeten. "Ik heb vooral ook een brugfunctie tussen Zeeland en het ministerie van Economische Zaken." 
Overbodig 
Van der Eijk is aangesteld voor een jaar en hoopt zich in die tijd overbodig te makken. "Ik ben vooral aangesteld om de boel op gang te brengen waarna het via de reguliere structuren moet worden uitgewerkt." Het lijkt hem dan ook niet nodig om die periode te verlengen. 
Luister terug 
De Zeeuwse Kamer met Jan van der Eijk is hieronder terug te luisteren