Het zorgenlijstje van Zeeuws-Vlamingen vol zorg (video)

Het zorgenlijstje van Zeeuws-Vlamingen vol zorg (video)
Het zorgenlijstje van Zeeuws-Vlamingen vol zorg (video) © OZ
Zorgen Zeeuws-Vlaanderen int2

Normen en waarden

KOEWACHT - Uit de peiling blijkt dat de drie belangrijkste thema's voor Zeeuws-Vlamingen deze verkiezingstijd allemaal zorggerelateerd zijn. In de rest van Zeeland en Nederland staan normen en waarden op de eerste plaats.
Lees verder: Files en klimaatverandering onbelangrijk voor Zeeuwen 

Slecht gesteld in regio
Gerard Borgt (64) en Ton Paashuis (71) uit Koewacht zijn twee van de ruim duizend Zeeuwen die de enquête invulden. Ook zij plaatsten zorgthema's boven aan het prioriteitenlijstje. Ze vinden dat het slecht gesteld is met de zorg in de regio. Ze zijn nu nog kerngezond maar maken zich zorgen om wat er zal gebeuren wanneer zij zelf meer zorg nodig zullen hebben.

© OZ
Vrijwilligerswerk
Ton Paashuis doet veel vrijwilligerswerk in de zorgsector, in het ziekenhuis in Terneuzen gaat ze met de koffiekar rond en in het verzorgingstehuis in Koewacht helpt ze ook regelmatig een handje mee met evenementen en zit ze in de cliëntenraad.

Veel veranderd

De afgelopen jaar heeft ze veel zien veranderen in de zorg. Volgens haar krijgen de mensen nog wel de zorg die ze nodig hebben, maar heeft het personeel nauwelijks nog tijd voor iets extra's en mag er daarom echt niet meer bezuinigd worden.