Brandweer rukt tien keer uit voor stormschade

Brandweer rukt tien keer uit voor stormschade
Brandweer rukt tien keer uit voor stormschade © OZ
Stormschade Kloetinge
Stormschade Kloetinge © OZ Marcel Decraene

Daken

OOST-SOUBURG - Bij de vestiging van Albert Heijn aan de Gildeweg in Vlissingen raakte een zinken dakplaat los. De plaat, van 1 meter bij 50 centimeter dreigde naar beneden te vallen. Om te voorkomen dat passanten gewond zouden raken heeft de bedrijfsleider de brandweer verwittigd. Die heeft de dakplaat verwijderd. Schade aan dakbekleding was er ook in de Augusta de Witlaan in Kloetinge en in de Beukenlaan en de Biesbosstraat in Middelburg.

Bomen

In de Lekstraat in Oost-Souburg waaide een grote boom om. Die blokkeerde de straat. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd. De Lekstraat, de verbinding tussen Oost-Souburg en Middelburg, was een tijd afgesloten. Ook aan de Graaf Jansdijk in Westdorpe werd een boom ontworteld.
Boom waait om in Goes tijdens westerstorm
Boom waait om in Goes tijdens westerstorm © OZ

Schuurtjes

Ook in Goes is een boom omgewaaid. Het gaat om een flinke boom, van zo'n dertig meter hoog, die in het blokje tussen de Voorstad en de Vogelzangsweg stond. De boom is op enkele schuurtjes beland, minsten één daarvan is met de grond gelijkgemaakt. Ook een huis raakte beschadigd.
Boom waait om in Goes tijdens westerstorm
Boom waait om in Goes tijdens westerstorm © OZ

Stormschade

Verder is er stormschade gemeld uit de buurtschap Hoek en Bosch bij Kloosterzande, uit de Luijsterlaan in Sint-Philipsland, uit de Dierikweg in Oudelande en uit de Hoogenboomlaan in Renesse.

Foto's

Heb jij foto's van stormschade? Stuur ze dan naar nieuws@omroepzeeland.nl of app ze door naar 06-53289868. 
Omroep Zeeland nu ook op WhatsApp
Omroep Zeeland nu ook op WhatsApp © Omroep Zeeland

Veerboot

De veerboot die donderdag wegens harde wind uit de vaart werd gehaald, is sinds vrijdagochtend 5.48 uur weer terug in de vaart. Ook de treinen rijden weer volgens de normale dienstregeling.