Provincie wil opheldering over uitspraak Defensie-minister (video)

Provincie wil opheldering over uitspraak Defensie-minister (video)
Provincie wil opheldering over uitspraak Defensie-minister (video) © OZ
© Omroep Zeeland

Stekker

MIDDELBURG - Gedeputeerde Carla Schönknecht, die de marinierskazerne in haar portefeuille heeft, raakt niet in paniek van de uitspraken van minister Hennis. Tegen de statencommissie Bestuur zei ze vrijdagochtend: "Donderdag is er nog overleg geweest met een ambtelijke werkgroep van het ministerie. Daarin heeft het ministerie niets gezegd over dat de stekker er nog uitgetrokken kan worden."
Bekijk hier de uitspraak van minister Hennis tijdens de vaste commissie voor Defensie:
quote minister Hennis
Offerte
Volgens gedeputeerde Carla Schönknecht is er geen reden tot paniek. Schönknecht vermoedt dat de uitspraken van de minister met iets anders te maken hebben. De aanbestedingsprocedure voor de kazerne is donderdag gestart. Bedrijven kunnen daarbij een offerte leveren voor welke prijs zij de kazerne kunnen bouwen.
Geen reden voor paniek volgens gedeputeerde Carla Schönknecht:
quote carla schonknecht
Tactische zet
Ze kreeg bijval van VVD-fractievoorzitter Kees Bierens, die de uitspraken van minister Hennis ziet als een tactische zet: "Het is niet ongebruikelijk dat bij de start van een aanbestedingsprocedure een signaal wordt afgegeven. De uitspraken van de minister kunnen ook worden gezien als een signaal van de minister aan de markt. Die moet met bouwplannen die worden ingediend scherp zijn op de kosten en de prijs van de marinierskazerne."
Verbazing
Statenlid Willem Willemse van 50PLUS sprak wel zijn verbazing uit over de gang van zaken: "Hoe is het mogelijk dat de minister nu nog kan zeggen dat de stekker mogelijk uit de marinierskazerne in Vlissingen wordt getrokken? De gronden zijn al aangekocht en de voorbereidingen zijn in volle gang!"
Goeie prijs
Daarop reageerde gedeputeerde Schönknecht: "De vraag die nu voorligt is of het gaat lukken om de marinierskazerne voor en goeie prijs te bouwen. Aan de contracten die wij als provincie hebben getekend, zal het niet liggen. Wij hebben onze zaken goed voor elkaar. Wel neem ik vandaag nog contact op met het ministerie om te achterhalen wat de minister nu precies heeft bedoeld met haar uitspraken."