Van Goethem in de aanval in Omloop Het Nieuwsblad

Brian van Goethem
Brian van Goethem © Omroep Zeeland
ITEM Brian van Goethem Nieuwsblad

Acht minuten

Vroeg in de koers sloot Van Goethem met Van Hecke, Teunissen en Howard aan bij de twee koplopers in de wedstrijd: Bagdonas en Jules. Het zestal kreeg de ruimte. De voorsprong liep op tot meer dan acht minuten. Met zijn mede-vluchter reed Van Goethem meer dan honderd kilometer voorop. 

— Roompot NL Loterij (@TeamRoompot)
">
Wereldkampioen Sagan
Pas in de finale van de wedstrijd werden de zes bijgehaald door wereldkampioen Sagan, Van Avermaet, Vanmarcke en Gougeard. Met nog dertig kilometer te rijden was het beste bij Van Goethem eraf en moest hij de anderen laten gaan.
Overwinning
Sagan, Vanmarcke en Van Avermaet kwamen op kop van de wedstrijd en moesten strijden om de overwinning. In de sprint viel de beslissing. Olympisch kampioen Van Avermaert versloeg in de straten van Gent wereldkampioen Sagan. Vanmarcke werd derde. 

Missie geslaagd

Van Goethem werd uiteindelijk 43e op 2.59' van winnaar Van Avermaet. Hij was tevreden. "M'n missie is geslaagd. Ik voel me sterker dan de afgelopen jaren, maar ik weet dat ik niet sterk genoeg ben als de grote jongens losgaan."

— Brian van Goethem (@brianvg)
">

Koeien op een mooie lentedag

Van Goethem had zijn zinnen gezet op een goede prestatie en daarom was hij best gespannen voor de start. "Het is net alsof de boer zijn koeien loslaat in het weiland op een mooie lentedag", aldus de Zeeuws-Vlaming. 

Le Samyn

Komende woensdag doet Van Goethem mee aan de wedstrijd Le Samyn in België.