Reimerswaal verwacht verkeersoverlast bij nieuwe kerk Yerseke

Reimerswaal verwacht verkeersoverlast bij nieuwe kerk Yerseke
Reimerswaal verwacht verkeersoverlast bij nieuwe kerk Yerseke © OZ
ontwerp kerk
ontwerp kerk © OZ

Andere locatie

KRUININGEN - Volgens Kees Verburg van de PvdA moet de raad nog maar eens op zoek naar een andere locatie voor de kerk. Want volgens die partij moet er gekeken worden naar de mogelijkheden voor de uitbreiding van de huidige kerk aan de Oude Boogaert. Die kerk biedt plaats aan ruim 1.500 mensen. De nieuwe kerk moet plaats bieden aan 2.000 kerkgangers.
Met de fiets
Diverse partijen, zoals PvdA en CDA, verwachtten verkeersoverlast doordat kerkbezoekers parkeeroverlast gaan veroorzaken. Het CDA verwachtte bij monde van Carla Hoogerland ook nog eens geluidsoverlast bij de oudere huizen aan de Steeweg. Volgens verantwoordelijk wethouder Jaap Sinke valt dat allemaal wel mee, want als het mooi weer is zullen de meeste kerkgangers met de fiets of lopend komen.
Gereformeerde gemeente
De Gereformeerde Gemeente in Yerseke heeft al sinds 2003 plannen voor een nieuwe grote kerk aan de rand het dorp. De huidige kerk aan de Oude Boogaert is al jaren te klein voor het nog steeds groeiende aantal gelovigen. In de tussenliggende veertien jaar zijn verschillende locaties de revue gepasseerd in en net  buiten het dorp. De locatie aan de Steeweg in Yerseke is volgens de gereformeerde gemeente de meest ideale plek.
ITEM Opinieraad megakerk Yerseke
Megakerk
De kerk in Yerseke moet een van de grootste van Nederland worden met ruimte voor 2.000 gelovigen. Er komen verschillende zalen voor verenigingen die aangesloten zijn bij de gereformeerde gemeente, een kosterswoning, een pastorie, een parkeerplaats voor 350 auto's en het gebouw krijgt een fietsenkelder.