Keaton maakt zich op voor T-strijd

Keaton maakt zich op voor T-strijd
Keaton maakt zich op voor T-strijd © OZ

Verandering

BERGEN OP ZOOM - Verandering
Keaton deed al eens eerder mee aan de wedstrijd in Bergen op Zoom, toen zonder resultaat. Maxim: "Vroeger hebben we ook aan wedstrijden in Zeeland meegedaan. Het is wel een goed moment om het weer te proberen, omdat we voor ons gevoel echt een grote verandering hebben doorgemaakt."

Positief

De podiumpresentatie is veranderd doordat Maxim Ventulé geen bas meer speelt, maar zich uitsluitend op de zang concentreert. De nieuwe bassist is Robbin van de Bor. Maxim: "Hij speelt als een beest, voegt echt iets toe bij de muziek die wij maken." Daarnaast is Keaton aan de slag gegaan met PopAanZee-coach Sven Hammond. Daniël: "Onze sound is echt heel anders. We hebben een andere podiumpresentatie en de energie is veranderd." 
Keaton 3/3 VOOR INTERNET

Compacte set

Compacte set
In de finale spelen de vier finalisten een compacte set van 20 minuten. Naast eigen werk moest elke deelnemer een cover instuderen. Keaton koos voor Little Green Bag van George Baker. Gitarist Daniël Lokerse: "We hebben er een eigen versie van gemaakt. Het klinkt nu echt als Keaton."

Programmeurs
Als Keaton wint, biedt de cheque van een muziekwinkel mogelijkheden om verder te ontwikkelen. Daarnaast hoopt de band opgemerkt te worden door programmeurs. Daniël: "Maar het wordt sowieso een te gekke avond. Het zijn allemaal toffe bands en we gaan gewoon lekker optreden."
Festival Hrieps
Op 25 maart speelt Keaton in De Spot met The Silver Faces en de band is present op festival Hrieps. Geld verdienen staat voor de band niet op de eerste plaats. Daniël: "We vinden het vooral leuk als veel mensen de muziek horen en leuk vinden."