Lievense: 'Wielrennerij staat er beter op dan Kustmarathon'

Lievense: 'Wielrennerij staat er beter op dan Kustmarathon'
Lievense: 'Wielrennerij staat er beter op dan Kustmarathon' © Omroep Zeeland
© OZ
Kustmarathon Lein
ZOUTELANDE - Datum
De Kustmarathon en de Tacx Pro Classic staan beide gepland voor begin oktober. Tussen de twee evenementen zitten maar acht dagen en dat is te weinig volgens Lievense. "Er komt dan veel te veel druk te liggen op vrijwilligers, politie, EHBO en overheden. Het is een mooi nieuwe evenement voor Zeeland en het geeft ook weer goede publiciteit, maar er hadden beter vier of zes weken tussen kunnen zitten."
Ondergeschoven kindje
Daarnaast vindt Lievense het ook vreemd dat een 'nieuw' evenement als de Tacx Pro Classic meteen 25.000 euro subsidie krijgt. "Wij krijgen de helft van wat zij krijgen." Voor Lievense voelt het alsof de Kustmarathon het ondergeschoven kindje van de provincie is. "Ik denk dat de wielrennerij bij de provincie hoger staat aangeschreven dan de Kustmarathon." 

Tacx Pro Classic

Maandag werd bekendgemaakt dat de Ronde van Zeeland in de vorm van de Tacx Pro Classic toch en doorstart gaat maken. De eerste editie wordt op zaterdag 14 oktober gereden. De start is in Middelburg. De finish is op Neeltje Jans. Een deel van de route is ook het parcours van de Kustmarathon.
Lees ook: Tacx Pro Classic moet tweede wielerklassieker van Nederland worden

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat heeft in een reactie op Twitter laten met Lievense in gesprek te gaan over de kwestie.

— Jo-Annes de Bat (@JoAnnesdeBat)
">